Strindberg var drygare än yes

Ja idag har det spenderats tid i skolan. Det lyssnades på lite information om högskola/universitet, avklarades ett föredrag om Strindberg och framkallades foton. Till slut blev det time to go och då hade jag turen att få skjuts hem.

Vi hade som sagt föredrag om August Strindberg. De flesta känner nog bara till Strindberg som en författare, men jag kan meddela att han gjorde miljoner andra saker också, måleri, fotografering, forskning i biologi och astronomi och yadi yadi yadi, massa fler saker som typ att han var expert på japanska kartor och snackade massa olika språk flytande.
Det folk dock borde veta om honom är att han var en sjukt självgod och egoistisk snubbe, han ansåg sig alltid själv ha rätt och erkände inte sina misstag. Här lyder några exempel på citat man kan hitta ifrån honom:

Han försökte exempelvis skapa guld, men fick bara fram kattguld, vilket är något helt annat. Han avfärdade det med "Jo visst är det guld, men olyckan är den att mitt guld är för dyrt i tillverkning, vanligt guld är billigare".

En god vän till honom sa en gång att Strindberg förtjänade nobelpris inom alla områden.
Strindberg höll med.


De flesta foton han tog var antingen naturbilder eller självporträtt. Han tog bilder på sig själv eftersom han ansåg att andra fotografer var för dåliga på att fota honom.

Han tillförde mycket bra saker, främst hans litterära verk såklart, men nog var han ett riktigt ego. Det kan ni tänka på när ni går förbi målningen av honom på T-banestationen "Rådmansgatan"  eller statyn av honom i tegnérlunden i Stockholm.  Skratta lite åt honom eller nåt när ni går förbi.

image17 image18



KRAM!


Wunderbahr

Idag hade jag skola, det var inte speciellt spännande. Men sen efter plugget träffade jag Söt, vi var båda helt trötta och sega men sen fixade vi godis och åkte hem till mig, där vi mös och tog det lugnt, jag tog TVÅ powernaps á ca. 3 sekunder vardera och blev då lite piggare (middagen kan ha bidragit lite också he he). Vi hade det mys helt enkelt och sen var Sowz tyvärr tvungen att dra så då följde jag till älvsjö som vanligt och drog sen hem igen för att hamna här för att äta clementiner och slappa.
Längtar till att få träffa min finaste igen.

Enik

Eftersom man ska blogga och hålla bloggen vid liv så skapar jag ett inlägg men jag har absolut ingenting att skriva om haha. Jag har två prov imorgon, ett i politik och ett i miljö. Men får jag tag på min miljölärare och han ger mig goda besked så kanske jag bara har prov i politik, får se.

Lägger en video här också, av en tämligen okänd artist. Kallar sig Enik och har gjort en del samarbeten med Funkstörung bland annat. Han är narcissistisk,  självironisk, humoristisk och naivt galen, mucho härligt haha. 
Hans lyrik är unik och intelligent. Hans röst och sätt att sjunga är väldigt säreget och det kan ta en stund att verkligen lära sig uppskatta, men nog är det klockrent. Very chill!

Shoot!

 


Är vi robotar? Tankeställare

Hallojs, idag fullföljde vi då projektet som jag skrev om några inlägg längre ner. Vi kopierade ut en snygg "PLATS BOKAD"-skyltar med texten "Plats bokad mellan station: Haninge Centrum - Tuvvägen" undertill. Vi steg på bussen och placerade ut den lite diskret på en plats i främre delen av bussen och gick sedan och satte oss längre bak.

Våra förväntningar var inte högre än att vi trodde någon direkt skulle ta bort den och sätta sig där som ingenting, men vi blev positivt överraskade.

En första svärm av människor kliver på bussen och nästan alla platser utom de bokade blev fyllda. Bland klungan människor fanns ett par högstadie-elever. En av tjejerna sätter sig på platsen bredvid skylten då hennes vän frågar om hon kan sätta sig, då svarar hon "nej men kolla den är bokad" för att sedan låta tjejkompisen sätta sig i hennes knä istället. De sitter alltså och trängs i varandras knä bredvid den helt tomma fönsterplatsen. :)

En station efter kliver tjejerna av och ett gäng killar kliver på, en av dem sätter sig på platsen bredvid skylten (det är värt att notera att det är tämligen mycket folk på bussen, alla platser förutom den skyltbeklädda är upptagna nu plus att en hel del människor står upp)
Killarna har sett skylten och diskuterar irriterat huruvida det stod "SL" på skylten eller inte och om den verkade seriös, men de väljer ändå att stå upp.


Det nästan bästa av allt kommer när bussen passerat Tuvvägen. På skylten skrev vi ju "Plats bokad mellan station: Haninge Centrum - Tuvvägen"  och vad händer, jo en tjej går nu och sätter sig på platsen.


Är vi robotar eller vad? Jag tycker detta var skitkul, det visar verkligen hur blint vi bara följer rätt och slätt allt vi blir tillsagda utan att ens tänka efter om vad som verkligen är rimligt och försöka tolka situationen på egen hand.

Kommentera gärna! :)


KRAM!!

image16

Jobb

Idag har jag jobbat 9-18, det var en bra dag idag, inte alls tråkigt eller segt att jobba och tiden gick rätt fort. Bråkade med lageransvarige mustasch-beklädde snubben som vanligt, vet dock inte vad han heter vilket är helt irrelevant ändå eftersom ingen som läser detta bryr sig om det ändå, inte jag heller för den delen, kallar honom bara lite random saker, idag blev det "pappa" (för att han själv sa att han kände sig som en pappa för att han alltid får "städa upp efter alla jävlar") och "byggare Bob" för att han är lageransvarig och körde runt med trucken som en galning och staplade stuff. Vi slogs, svor och skrek lite tillsammans, han har skön rå humor haha.
Det var dock väldigt mycket folk i butiken eftersom de flesta har hovat in lön denna vecka (precis som mig) och vill storshoppa, så det var rätt slitigt, men nemas problemas.

Nu sitter jag och hänger, kommer såklart inte träffa Sowz denna lördag heller, vilket var rätt lätt att räkna ut, men ändå lite förståeligt eftersom hon är på middag osv med polers.

Nu ska jag joina upp några vänner och ha kul, utnyttja kvällen.


KRAM!

Pinsamt projekt

Idag i plugget fick jag reda på att under psykologilektionen jag missade igår pga. studentmässan delades folk in i små projektgrupper för att utföra lite fältexperiment på måndag. Det hela går tydligen ut på att studera normer och oskrivna regler som jag skrev om i ett tidigare inlägg.
Min grupps uppgift är att placera små "bokat"-skyltar på ett par sittplatser på en sl-buss för att studera hur folk reagerar.
Det hela ska gå till som så att en del av gruppen går på bussen vid en tidig station där förhoppningsvis väldigt få/inga människor alls hunnit kliva på bussen än för att placera ut ett par skyltar med texten "bokad plats" eller dylikt och sedan sätta sig diskret någon annanstans i bussen och studera det hela.
Vid ett par stationer senare, då mycket folk klivit på bussen skall andra delen av gruppen gå på bussen, och om det sitter någon på de "bokade" platserna ska vi artigt be dem att flytta på sig, eftersom vi ju reserverat dem i förväg.

Vi kommer att göra om experimentet några gånger (kanske i olika variationer) och noga bevaka hur folk reagerar.

Jag gissar att jag och Anton för det mesta kommer att få sköta det pinsamma haha, och jag har inget emot det, sånt här bjuder jag på. :D

På måndag kommer alltså en redogörelse för hur det gick, och om någon fick en fläskläpp.

Ha en toppenkväll! KRAM

image15

Allt annat än plugg

Mi - säger:

PINGPONG! jag servar

Mi - säger:

*ping*


Mi -  har precis skickat dig en vibb.


₪ Oliver ₪ säger:

PONG

₪ Oliver ₪ säger:

dubbelslag

₪ Oliver ₪ säger:

PING

Mi - säger:

*pwing*

Mi - säger:

d var nära ögat, ditt öga alltså

₪ Oliver ₪ säger:

pwuang! *japansk skruv*

Mi - säger:

*pvüng* (tysk backhand)

₪ Oliver ₪ säger:

*arobics-snurr*

Pafjoouw! (skithårt kantslag)

Mi - säger:

fuck ja missa, din serv

Mi - säger:

nu får jag telefon, håll din serv

₪ Oliver ₪ säger:

mm men skynda dig

₪ Oliver ₪ säger:

alltså nu servar jag snart!

₪ Oliver ₪ säger:

jag vill vinna fort, jag är kissnödig
₪ Oliver ₪ säger:

10 minuter har gått! Jag vann på walkover

₪ Oliver ₪ säger:

in your face!


Studentmässan

Idag kunde man träffa på mig på studentmässan för där var jag och resten av klassen på besök idag. Pratade med representanter från olika högskolor och plockade på mig free stuff.
Jag besökte speciellt sektionerna för design/foto/konst/arkitektur/musik osv. Gick också och lyssnade på två korta föreläsningar. Den ena handlade om konsten att ta reda på vilka yrken man passar för utifrån ens personlighet och gav en hel del fina tips om hur man ska tänka när man väljer vad man vill plugga till. Den andra handlade om studieteknik, kort och gott hur man läser läxan på bästa sätt.

Det här var la ungefär vad den sköna snubben pratade om angående personligheter och hur man kan få hjälp att ta reda på vad man passar att arbeta med:

Personlighetstyper:

Realistic
-praktisk, teknisk

Investigative
-teoretisk, analyserande

Artistic
-konstnärlig, skapande

Social
-stödjande, undervisande

Enterpricing
-företagsam, driftig

Conventional
-förvaltande, systematisk

Det finns såklart längre beskrivningar av dem som är lättare att sätta finger på och känna igen sig i men jag pallar inte skriva. hä hä

Sen tar man då och pillrar ihop en kombination av två eller tre bokstäver (första bokstäverna i engelska orden), den man tycker återspeglar ens personlighet mest först osv.
Sen är det så fint att det finns en lista över alla olika bokstavskombinationer och under står det exempel på jobb eller yrkesområden man skulle passa att arbeta med. Inte för att detta är någon EXAKT guide för att ta reda på vad man vill bli, men det är en bra hjälp på traven om man känner sig helt lost i etern!

Jag själv skulle placera mig som någon blandning mellan A, S och I och hamnar därmed bland jobb som tex. bildlärare, instrumentalmusiker, koreograf etc.

Här är en hemsida över det http://hrnt.jhu.edu/cmp/RIASECtypes.cfm hittade ingen svensk.




På ett ställe i mässan hade de satt upp bilder på kända konstverk och delade ut tuschpennor och uppmanade alla i närheten att klottra och häda konsten, rita och göra vad vi vill:

image12    image13    image14

Jag gick såklart in stehnhårt för det och gjorde en snabb tolkning av bush och maktstaten USA (ovan) ovanpå något känt konstverk jag dock inte känner till skaparen av. Representanten från högskolan tyckte det var briljant och uppmanade mig att söka xD

Hobnobs

Köp ett paket med såna här havrekakor, doppa dem i mjölk och ät! Slappa mig om ni inte älskar det ^^


Be suktad!



image10image11


Sludge

Den nya officiella benämningen för köttfärssås är numera "sludge"!

Det blev sludge till lunch idag, såhär såg den ut:

image8

och såhär sitter Erik när han äter sludge, alla måste sitta så när de äter sludge:

image9

Sludge är en livsstil!


Vad är normalt? Lek

Japps som jag skrev tidigare så hade vi "gruppterapi" på psykologilektionen, men det var inte mer gruppterapi än att vi satt i en ring. Vi skulle istället leka leken som ofta förekommer på typ dagis och liknande där fröken säger tex "alla som har äpplen med sig till fruktpausen byter plats" och så får alla med äpplen byta plats. Vi gjorde det dock med påståenden som vi skulle hålla med om eller vara emot. 
Syftet med det här var att undersöka normer och vår syn på hur man "ska" beté sig, vad som anses "normalt" osv.

Några påståenden jag minns:

"Är det okej att ha fötterna på sätet på tåget?"

"Är det onormalt att sjunga/vissla för sig själv på bussen?"

"Är det okej att börja kallprata med en främmande person på tex. en busstation?"

"Är det okej att röka marijuana?"

Vad tycker du?


image7

Bomb

Till att börja med ska jag nämna att det är den 19:e idag, och därmed 7 månader tillsammans med Souwz, det är wunderbar och värt att fira, vad som är mindre wunderbar är att vi inte alls hade någon möjlighet att ses idag. Men vi får ta igen det imorgon eller så. :)


Såå, i Söndags träffade jag Söt, vi gled först lite i stan, kollade på en fotoutställning och så. Sen åkte vi ut på landet, dvs hem till mig. Vi åt middag och sen hade jag och Söt pusskrig och mumsmums-krig, jag kom tvåa! :D :/

Idag har jag chillat i plugget, vi lirade volleyboll på idrotten och lekte gruppterapi på psykologilektionen. Vi hade även ett oförberett engelskaprov vilket jag antar gick bra.
Efter plugget drog jag förbi en skum indier som fick låsa upp brorsans förra mobil som jag ska låna tills han gör sig av med sin nuvarande vilket han gör någon gång efter nyår. Denna mobil är hursomhelst sjukt mycket bättre än min, förutom att knapparna är segare än ostmassa.
Så med det uträttat drog jag hem och vad låg i brevlådan om inte leverans ifrån CDON. Nine inch nails - beside you in time, live-dvd. Den sitter jag nu och gluttar på med hörlurar i hänsyn till päronen, men så fort jag får huset för mig själv blir det högsta volymen. BOMB!

Glass

Tillsammans med min skål glass och kolasås sitter jag och funderar alltför mycket, och lyssnar på musik som nu bara börjar göra mig irriterad, måste hitta på något att sysselsätta mig med innan jag blir vato loco, dränker mig i alkohol och går ut och spöar på ett stackars träd haha. Det kommer inte att hända, så tipsa!

Några idéer någon? Gief!

kram


Blodiga skosulor

Hejhej!
Idag har jag jobbat sönder mig, det blev en oväntad kundexplotion på ica maxi och vi var alltför få på frukten så det blev till att jobba dubbelt så hårt typ, men det gick bra, fast nu är jag trött hehe.
Tyvärr så blev det inte av att träffa Sussie denna lördag heller pga att hon var tvungen att vara hemma och vi kom överrens om att om jag åkte dit istället skulle det blir för sent typ.
Efter middagen kom jag och päronen in på härligt uppiggande diskussioner om medfödda talanger och hur jag inte direkt någonsin tyckt att Naturprogrammet på gymnasiet varit kul, men att jag pluggat ändå eftersom jag inte har svårt för det. Men nu så känns det ofta väldigt segt eftersom jag vet att mina största talanger och intressen ligger i helt andra områden och att jag vid det här laget kanske hade kommit galet långt med andra saker om jag sysslat med sådant som jag brinner för och ger mig motivation. Jag tänker ofta så på livet och hur jag vill att det ska vara, men det är kanske larvigt att tro att allt ska vara som man drömmer om hehe. Diskussionen ledde hursomhelst inte direkt någonstans men det var ändå lite segt att prata om haha. Men livet är långt och allt är möjligt, allt blir säkert skitbra i slutändan. :)

Men hursomhelst är jag lite halvseg nu så jag hoppas inte folk tar illa upp om jag är pyttelite grinig, det FÅR man faktiskt vara ibland. ^^

Jag sitter och lyssnar på denna låt som enligt mig är uppbyggd av några av de finaste tonerna/tonlägena jag kan tänka mig, så mäktig, lite deppigt sound men underbar ändå.. hähä. Det ska vara högt ljud och myycket bas *gåshud* :D
Och angående rubriken så hade någon dragit ett lass kött genom icas lager utan att märka att det läckte blod ur det så att det hade blivit ett låångt blodigt spår genom hela gången, typ som på film när någon släpat en döing haha. Så det fick vi klaffsa omkring i en stund tills han städat upp efter sig. Jättemysigt.



"Staring at the sea
will she come?
is there hope for me
after all I've said and done
anything at any price
all of this for you..."

Sönderbitna fingrar

Det enda som hände i skolan idag var att Micken dränkte min arm med fotoframkallnings-kemikalier.

Efter plugget drog jag till brorsan för att umgås lite och beskåda deras berg av bananlådor och andra flyttkartonger, om några veckor ska han och Jenni flytta iväg en bit till en lite större lägenhet. När det är gjort ska han börja bygga en mindre studio i ett av rummen för att kunna utveckla sin produktion av musik till en lite mer seriös skala. Jag får såklart hjälpa honom med inköpslistan av prylar osv. När det är någorlunda färdigt kommer jag förmodligen spendera en hel del tid där, samt bidra med användbara musik-prylar ifrån mig. Ser galet fram emot det!

Hursomhelst! Hos brorsan träffade jag valpen Fenja, som sysselsatte sig med att gnaga på mina fingrar medan jag umgicks med brorsan, troligtvis smakade mina fingrar korv eller nåt.

Och så nu äntligen har brorsans polare "Alvie" lyckats fixa en ny bildskärm åt oss från sitt jobb för ett rimligt pris. Så nu sitter jag med en ny datorskärm, och dessutom en flashig mobil jag får låna av brorsan för att slippa använda min egna som håller på att braka ihop. Materialismens dag idag.

Skriver säkert mer sen! KRAM!


Tomatis

Nu sitter jag hemma hos min älskling och chillar, för en stund sen var vi på Tomatis pizzeria och fyllde våra tomma magar med smarrig pizza som var för stora för våra tallrikar, så man kan säga att vi åt 50% från bordet. Och på tal om procent så räknade söt lite matte nyss och jag blev sugen på att räkna matte ur hennes bok haha.. insane. Matte D är inte kul, grafer, integraler och exponentialekvationer är all there is och jag är less på det. Geometri och stuff is the shit. Eller ja roligare än att räkna på ett streck åtminstone hähä.

Och under dagen var jag i plugget och hade psykologi bland annat, där det kom fram att jag var den enda i gruppen med en mild form av "synestesi". Det betyder att man exempelvis relaterar siffror eller bokstäver och liknande med olika färger.

Här är min vecka:

måndag - mörkröd
tisdag - gul
onsdag - ljusblå
torsdag - grå (japp det är den sunkigaste dagen hähä)
fredag - grön
lördag - röd
söndag - skiftande :S eller nåt kanske randig woho

Weird as fuck! The way it's supposed to be.

NÅ vilka färger är dina dagar/siffror/bokstäver/pizzasorter/whatever?

Skepp ohoj!

Beside you in time

Och nu på kvällen fick jag i order av pappa att beställa en skiva på cdon åt honom. Han skulle ha nån skum hulahula-skiva vid namn Oliver Shanti typ. Det som är bra med detta är att jag då kunde passa på att beställa en klockren live-DVD och utnyttja lite rabatt från csn hehe!

Nine Inch Nails - Beside You In Time är DVD'n och jag ser fram emot den om något, HD-kvalitét och exemplariskt ljud = full njutning. Jag kommer att ligga på golvet och dregla i extas... eller åtminstone tycka att den är helt okey. He he he.



Smakprov :]

Metal no more

Oh my, nu har jag varit ohälsosam(?) och inte bloggat på några dagar, så jag ska ta igen det genom att bomba ner de viktiga händelserna i ordning, dvs äldst först osv.

*trumvirvel*

Måndag: Japp måndagmorgonen var ju lite av en spektakulär morgon då det enda som gällde var att strunta i skolan, glida in till odenplan, säga goddag till herr tandläkare Bengt-Olof och säga bye bye flyguy till tandställningen för efter en timmes gapandes och pillandes i munnen var den börta föralltid! Det var lite av en blodig historia (dock inte värre än ett besök hos tandhygienist som jag ska på snart :]) men allt är värt det. Nu ser man ut som en prins i munnen!
Efter det jag väntat på i 1½ år äntligen avklarats drog jag förbi en sväng till Norra Real för att träffa Söt och se hennes skola lite... eh... okej mest för att träffa Söt  ^.^
Efter några alltför korta minuter med henne åkte jag tillbaka till plugget där alla med gnistrande ögon beundrade mitt smile. xD


Tisdag: Då hade jag en helt vanlig kort skoldag, sen träffade jag min älskling. Vi var hemma hos henne, pratade, mös och njöt med goda skratt åt den kända bloggaren bl*nd*nb*ll*s uppladdade videor, tack för det! ;D (även om en del av det var för jobbigt att se och jag blev tvungen att titta bort ibland). Sen gick vi la på på promenad i snön och kylan med Albin framåt kvällen, shoppade lite choklad och sedan var det dags för mig att bege mig hemåt tyvärr

Onsdag/Idag: Idag var det en helt vanlig slow skoldag, onsdagar är den segaste och mest vanliga skoldagen jag har, dvs inga speciella och extra intressanta lektioner. Så det i stort sett enda värt att nämna är att jag hade utvecklingssamtal. Det gick fort och smärtfritt, min mentor tycker ju att "det är så löjligt med sånt här". All good med andra ord.
Sen stack jag hem för att chilla och fixa lite smågrejer.

Ha det tokbra! Kramar!

PS. När jag får händerna på en kamera och kan ta en sliskigt töntig poseH^-bild på mitt smile så laddar jag upp! ^^ DS

Puppy

Idag sov jag ut och det var ljuvt, och sedan pallrade jag mig in till stan där jag mötte Söt. Vi tog en promenad ifrån björns, förbi slussen, genom gamla stan och till tunnelbanan vid sergel och åkte hem till henne. Där chillade vi med en varsin kopp te och lite kakor, hon fixade lite med foton tagna i gamla stan och sen mös vi och hade det härligt tills det tyvärr var dags för mig att bege mig hemåt.
Väl hemma kom brorsan och Jenni på besök, plus en valp. De har köpt en ny hund nu och det blev en korsning mellan bullmastiff och rottweiler.
Så medan doggen Fenja (hoppas jag minns rätt) vinglade omkring och åt på våra servetter och blommor så fikade vi och tjötade om lite allt möjligt. Hela familjen samlad för fars dag med andra ord typ. Låter nästan som om vi är en sån klassisk familj som går in seriöst för sådant nu hehe, men idag fick det bli så.

Snart dags att sova, och imorgon ryker förmodligen skrotet jag har i munnen, och har haft där i drygt 1½ år. Då blir det skumpa och feeeta smile åt alla för resten av livet.

Sov gott och ha det bäst!
image6image5
                                                                                                                                                                        


Niggytardust

Sitter här och degar. Min sötnos sov över men nu är hon hemma igen. Igår kväll tog vi en promenad, sen tittade vi på film och chillade för att sedan däcka. Och idag sov hon faktiskt längre än mig, tro det eller ej :D Vi hängde lite idag och sen skulle hon åka hem för att fira sin bror så jag följde henne till Älvsjö som vanligt. :)
Nu sitter jag hemma igen och lyssnar lite Saul Williams pga något samarbete mellan honom och NIN som verkade intressant hehe. Därav rubriken.
Har även tryckt i mig en fet pizza, och den var DAMN smarrig.

Ikväll finns det inte direkt mycket för mig att hitta på, inte än på ett tag åtminstone. Men har jag tur kanske Söt kommer tillbaka hit och dricker te och chillar med mig, men det vågar jag inte direkt räkna med. Annars ses vi förhoppningsvis igen imorgon.

Föräldrafritt hus och man sitter ensam och degar haha, segt! Vemsomhelst är välkommen att göra mig lite sällskap.

PIZZA!


image4

Biografi

Nu sitter jag och pausar i pluggandet, denna skolvecka har inte direkt varit nådig, och mer kommer. Men det är bara att kavla upp ärmarna!

Nu när jag har blogg känns det som om det är någon form av självbiografi, som ett medium för uttryck av mig själv, och att jag måste skriva ner typ allt som hänt mig och alla tankar jag någonsin suttit inne på nu för att liksom komma ifatt. Haha, jag är alltid för djup, måste lätta upp lite, så jag tar och lägger in en flottig youtube-video istället ;D



Han är groovy!

Matrix

Nu är jag hemma från plugget. Avslutade dagen med att få tillbaka ett prov i idrott och hälsa som även det gick bra, har flyt idag tror jag. Men imorgon har jag ett prov i Matte D som jag inte direkt ser fram emot.

På vägen hem sällskapade jag med Linda. Vi pratade om hur vi kommer överrens med våra chefer, hur det skulle vara att fira jul i Thailand och Linda tyckte till om att hennes pojkvän borde vara som mig angående överraskningar, presenter och lite annat. Om Lindas pojkvän läser detta: fler överraskningar till Linda!

Jag cyklande sista biten hem på min jaevligt manliga, röda damcykel. Och mitt ut i vägen springer en stackars knodd i 7-årsåldern som jag nästan håller på att köra över, men han upptäcker mig och gör en imponerande matrix-parering i sista sekund... så min cykel klarade sig oskadd. 8-)

Och på lunchen i plugget var det tydligen två hårdingar som fyllde hela sina pannkakstallrikar till bredden med sylt. Men de tog fel sylt, lingonsylt. Too bad.


Ez, out!

Psykodynamiska perspektivet

Nu sitter jag i plugget och har precis fullbordat ett prov i Psykologi A. Provet behandlade Freud's psykodynamiska perspektiv och beteendeperspektivet. Första delen av provet var lätt, mycket att skriva dock. Det var bara att mata sig igenom och bygga på skrivkrampen lite, men jag drabbades inte av något hjärnsläpp åtminstone.
Sista frågan var dock ett monster, en lång historia om "Lisa" och hennes barndom samt senare problem i livet.

Uppgiften var att analysera hennes personlighet och hennes problem utifrån det psykodynamiska perspektivet och sedan utifrån beteendeperspektivet. Det var krångligt att hålla isär dem och frågan var i allmänhet luddig. Mycket egna tankar och funderingar var det som gällde.

Sedan var det bara att traska tillbaka till hemvisten för att bjuda på utlovade kakor till en i psykologigruppen. Kakorna ligger och ruttnar i mitt skåp sedan i måndags då det var tänkt att jag och några andra skulle bjuda på fika, som några olika personer har i uppgift att göra varje vecka. Vi beslutade det under ett klassråd i början av terminen genom röstning, jag röstade säkert nej, haha. Det blev inget fika i måndags så jag kan göra mig populär genom att bjuda alla snälla människor på kakor när jag vill istället, fan vad gött.

Nu fick jag tillbaka en uppsats i svenska som jag skrev för några veckor sen också, det gick tokbra och lös upp min dag. Jag fick MVG och 5 positiva kommentarer.
Vilket skryt, jag stryker det.

Jag lovar mig själv att skriva ett roligare inlägg nästa gång, jag ger detta betyg:
Tuggmotstånd 4/5
Innehåll 3/5
Humor 1/5

Jag lovar dessutom att vara mindre självkritisk... dubbelmoral någon? ;)

Ha det toppen! Hejsvejs!


Debut

Jahapp, nu har jag en galet snygg blogg att skriva i tack vare min älskling. Så då är det bara att börja blogga då!


Pull the strings, roll the dices!

RSS 2.0