Hejhopp kaffekopp

Nu är arbetsdagen avklarad, och för att ha sovit en timma inatt gick det riktigt jaekla bra måste jag säga. Och nu är jag sådär låtsaspigg man blir när man är glad för jag är glad över att vara hemma. Jag sitter och tuggar i mig nötter och sveper glas efter glas av juice.
Måste nästan fira vad jag lyckades bra med idag, nämligen att sova bara 1 timme på natten och därefter jobba 11 timmar och fortfarande ha humöret uppe.

Snubblade över denna på tuben, jag och Söt åkte "skidor" i vintras!



Ikväll har jag som plan att läsa lite ur min engelskabok: "Skinny Dip" av Carl Hiaasen, försöka läsa ut den tills på måndag då den förmodligen måste lämnas in.
Den är bra faktiskt, rekommenderar den. Den är galet rolig på sina ställen. Handlar om en Fru som blir avkastad från en kryssning av sin man i hopp om att hon ska dö, men överlever och, tillsammans med en snubbe hon träffar, går in stenhårt för en "sweet revenge"  och försöka ta reda på varför han kastade i henne överhuvudtaget, då skilsmässa skulle varit ett något enklare tillvägagångssätt för att bli av med henne.


Hoppas alla haft en riktigt fin dag i solen och får en fortsatt skön kväll! Kram!

zero four hours

Tur att det är sommar och sol ute, annars hade det varit svårare att gå upp nu efter cirka en timmes powernap. Kom i säng sent eftersom jag ville höra ifrån Söt att hon kom hem ordentligt osv igår kväll. Sen låg jag och tänkte på massa crap som man inte bör tänka på när man bara har ett fåtal timmar på sig att få sova. Till slut däckade jag i alla fall och fick en powernap. Nu är jag uppe och ska snart kila till jobbet hähä.

Än så länge lever jag men det kommer bli tungt framåt eftermiddagen, kommer väl hem som ett vrak sen haha.







PS. Söt, gör min dag!

Tack för kaffet

Idag har dagen spenderats med Jocke från Kvarnberget (aka Gangstah Joke xD), vi har drivit runt i stan, både city och söder, ätit kebab, drivit runt lite mer på söder för att så småningom bänka oss på ett kafé och surpla latte och blicka ut över allt folk. Vi snackade om allt möjligt som rör livet, dock mestadels om hans över ett halvår långa resa runt i asien och resande i allmänhet.
Riktigt chill dag och toppenväder, kunde nästan inte spenderats på ett bättre sätt.

Nu väl hemma igen ska jag strax plocka på mig lite av buffén som står uppdukad där nere, mamsen har "tjejkväll" med alla jobbarpolers ungefär. Vet inte riktigt hur det ska gå att somna ikväll, det blir nog sent om jag känner mig själv och min mammas livade tjejkvällar rätt. Sen blir det att pallra sig upp @ zero four hours inatt för att jobba för glatta livet till imorgon kväll. Men så länge det är fint väder sviktar inte humöret. :)


Sitter nu och laddar ner klassiker från glada 80 och annan rent allmänt skön tidlös musik att njuta av i sommar.

Denna dedikerar jag min kära bror, haha.



The Specials - Ghost Town

Söt

Det viktiga idag var att jag träffade söt, först drogs jag med henne och hennes mamma runt en bit av stan och därefter globen.. det tog ett tag men vi fikade lite och sen så småningom var vi hemma, hemma för att kolla glasögon till söt, äta middag, baka sockerkaka (formad som en elefant) och mysa lite. Söt var nämligen hos optikern i globen och kan snart äntligen få ett par glasögon förhoppningsvis. Snart ett slut på min Söts trötta ögon alltså, vilket innebär både en glad henne och en glad mig, Söt ska inte behöva plågas av att inte kunna se ordentligt. Hade inte det där ordnat sig nu skulle jag tagit tag i det och ordnat brillor åt henne själv!

Nu är det dags att sova, kram!

image72

PS. Söt kommer att vara mucho kattig i glasögon.

Planering

Var precis ute med Bobbek och knatade lite, pratade om allt möjligt. Bland annat vilka lärare i plugget det ska bli skönt att slippa och vad som händer i sommar.
Bob gillade mina flippade skor.


Jag upptäckte nu att mina händer är stela på grund av den inte så galet varma kvällen så jag klarar inte av att skriva så mycket mer förutom lite om vad som händer under dagarna framöver.

Jo! Imorgon bär det av mot staden för att springa runt lite och slösa mer pengar kanske, och träffa Söt, om hon fortfarande vill, som jag sen förhoppningsvis är med resten av kvällen.

I övermorgon ska jag ta hem mina stora fina bilder ifrån plugget, ha lite onödiga lektioner etc.

På fredag ser det ut som att vi är lediga, ingen av lektionerna vi egentligen har då är särskilt obligatoriska om man säger så, de tillhör alla kurser som är finito för länge sen.

Lördag och söndag har jag två tunga jobb-pass. 6-17 och 9-18, 20 timmar med bra avlöning så det är bara att bita ihop och tänka på lönebrevet som antagligen kommer vara välbehövligt i sommar.


Någon gång nu snart bör jag slänga ut mina skivspelare + mixer på blocket, vill sälja av dem för en saftig summa pengar (som de är värda) för att sedan införskaffa en Vestax qfo som kommer agera rolig ersättare till dem. Bonusen med den är att den är specialtillverkad för scratching och enkelt går att ta med vart man vill, bara man har förstärkare+högtalare så är det bara att koppla in och leka. Brorsan håller på att, bland DJ-vänner, leta reda på ett par begagnade CD-J i bra skick och för bra pris som jag kan köpa. Om allt detta går vägen kommer jag att ha en fin set up med ett suveränt scratching-verktyg och bra mixing-verktyg. Fokus ligger dock helt klart bara på qfo'n just nu, det kliar i fingrarna.


KRAM

Konsert

När jag såg detta blev jag sjukt sugen på att se storheterna live, gå på konsert och röja. Men får vänta till i höst/jul i bästa fall typ.


Fotoassistent och mys

Igår (fredag) var jag assistent åt min fotolärare på fotolektionen. Jag lärde mig hur skolans gigantiska fotoutskrivare fungerar så fick hjälpa alla andra när de skulle printa ut, samt hjälpa folk med photoshop och så rent allmänt. Fia (min lärare) tackade hjärtligt för att jag avlastade henne massa stress och tyckte att jag skulle komma i höst och jobba som assistent haha. Jag har nu också 2 stycken av MR. Wood-bilderna (finns att beskåda i ett inlägg längre ner) utskrivna i A2-format, ska rama in dem och ha dem på väggen sen, de är briljanta.

Mot kvällen träffade jag söt och vi hyrde film, gled hit och kollade på nästan hela (den var för dålig för att kollas på) och övergick istället till att titta på Signs på tv. Vi sov och idag har vi bland annat njutit av det fina vädret, både på en gräsmatta vid VH-centrum och i vår trädgård.

Imorgon är det inköp av studentoutfit som står på menyn.


KRAM

Betyg

Idag har varit en ganska så fullspäckad dag skolmässigt. Det känns konstigt när man måste strunta i vissa oviktiga lektioner för att gå till andra lärare och jobba med andra saker som ska lämnas in osv. Anledningen till detta är att våra preliminära betyg sätts idag och alla lärare i alla kurser vill därför ha in i princip allting idag.
Jag har hursomhelst haft betyg-snack med min svenska/engelska-lärare, min miljökunskapslärare och min psykologilärare idag och jag har idag bara blivit tilldelad betyg som börjar på M. Galet flow då jag blev glatt överraskad i åtminstone 2 av ämnena.

Hursomhelst har dagen på det sättet varit väldigt bra, även om den varit stressig och jag är trött.

Inget mer skolprat i bloggen nu på ett tag hoppas jag iaf, over and out.

image71


Photo evidence of MR. Wood

Här slänger jag upp 3 bilder på MR. Wood, trädjätten straight from the ghetto of Haninge, han är skapligt grumpy så visa respekt eller ta konsekvenserna.

Dessa första veckodagar har fokuset legat på att få klart alla uppgifter i Foto A, och självklart är det nu på slutet det är som roligast, nu när det snart är slut. Det som är roligt nu i jämförelse med hela resten av kursen är att vi nu jobbar digitalt, vilket innebär att man slipper ägna 95% av lektionstiden till att stå i foto-labbet och kopiera bilder... samma procedur som hela kursen i princip bestått av, utom nu på slutet då.

Jag har några bilder på gång för sista uppgiften hursomhelst, vilket känns skönt. Imorgon ska allt vara klart och jag vet att jag kommer bli klar. Det blir troligtvis ett VG på kursen men eftersom Fia blev riktigt kär i en av bilderna nedan kaaanske jag har chans till ett MVG, om jag smörar lite också.


  

"MR. Wood"

13 månader

Idag har jag haft min söt vid min sida i 13 månader, jag spenderade större delen av dagen med henne, vi åt bland annat tacos och hade det allmänt jäkla bra bara helt enkelt. Sussie är bäst, that's it!


Kram


Eng C-prov in my face!

I fredags upptäckte vi som har Eng C att det stod i kalendariet att vi ska ha oförberett PROV imorgonbitti kl 8.15 ända till typ kl 12. Vår lärare har inte ens sagt något om det.

Inte okej!

Men det är la bara att plocka fram pennan och skriva så det glöder

Ibiza

Jag har börjat längta tillbaka lite, jag tror det kommit med värmen och frihetskänslan och nostalgin den medför. Jag längtar tillbaka till somrarna på Ibiza i Spanien. När man spenderat ibland över 4 veckor varje sommar sen man kom ut ur mammas mage på ett ställe och sen inte besöker det mer på några år är det kanske inte så konstigt att man längtar tillbaka lite.
Jag vet dock att det aldrig igen kan bli som det var förut att vara hos moster, kusinen (och då Manel). Bo i deras lilla gästhus, ta det lugnt i poolen och hängmattan, åka iväg till nån strand ibland, åka till staden, besöka borgen, gå längs hamnen i värmen på kvällen. Jag vill dock åka dit igen, gärna snart, och njuta av det på bäst möjliga sätt.
Jag kan ju typ staden och språket delvis osv så det skulle gå att uppleva på ett helt annat sätt nu när man är äldre.

      

Fin kortfilm, sevärd!

En fin liten prisbelönt kortfilm som är värd att se!


Martin Grech + intressant video

Jao som jag skrev i inlägget innan tänkte jag posta en låte med Martin Grech vilket är snubben jag menade. När jag letade efter låten hittade jag denna hem-gjorda video som faktiskt, i kombination med videon, ger en lite tankeställare.. kanske.

Så nu postar jag lite mer, enligt min söta flickvän "konstig", musik här. Jag lyssnar nog rätt mycket "konstig" musik, eller så är det bara så att det är musik som är lite mer krävande att ta till sig. Inga absolute hits 2008 här inte åtminstone!

Martin Grech sägs ha skrivit denna när han var ~17 bast. I all ödmjukhet och förnekande av sin egen talang som tonåren och identitetskrisen medför blev han glad när han lyckades langa denna falsett till ett bilföretag att använda i en av sina reklamfilmer. Detta uppmärksammades och kritiserades hårt och låten samt albumet den hör till blev så småningom kultförklarat.




Martin Grech - Open Heart Zoo

Pizza-saviour

Det var en tung dag idag, började med nationellt prov i engelska B. Det irriterar mig innerligt! Vi började med hela läs och grammatik-delen typ, allt gick skitbra och jag kände att jag antagligen lär få antingen full score eller åtminstone nära inpå, sen kommer hördelen och det mesta går galant ända till sista hör-övningen. Den är helt annorlunda ifrån vad de någonsin tidigare haft i nationella och jag hajade därför först inte grejen så tappade massor i början av den och det blev bara kaka av den. Den var lång och säkert många poäng så jag befarar att den lär dra ner mig avsevärt på hördelen, and it drives me nuts! Hade kanske ejsat full poäng på hela engelska-nationella.
Hursomhelst var dagen i övrigt lång och seg, många långa lektioner och kom inte ifrån skolan förrän vid 17. Väl hemma, trött och hungrig kändes det galet segt. Men nu, några fina ord ifrån min Söt och en pizza senare känner jag mig på topp, på topp förutom att jag nu saknar Söt.

Snart ska jag posta ett inlägg med en rätt okänd snubbe (som vanligt när det gäller mig) som faktiskt kan sjunga, mitt ibland all annan löpande-band-producerad musik och artister nuförtiden, inget ont om dem, de har sin charm men det är fint att det även finns några exceptionellt talangfulla i högen också.

EM-stadio mitt i ICA!

Ja precis, efter ett möte på Ica idag kan jag informera att vi under fotbolls-EM kommer att ha en liten "fotbollsstadio" inne på Ica i haninge, som det är tänkt nu kommer den att vara uppbyggd av öl-flarror och vi ska även fixa konstgräs att använda i utformningen av den. På planen (som egentligen är ett vanligt bord där vi brukar lägga upp frukt) kommer vi att ha två olika sorters frukt/grönsaker upplagda som återspeglar vilka som spelar i EM just då. Om det under dagen exempelvis är dags för Sverige att möta Italien kanske vi har svenska tomater vs italienska kryddor upplagda.
Vi på frukten ska även ha matchtröjor på oss vid aktuella dagar är det tänkt.

Har även hunnit vara i plugget samt i stan och klippt mig. Håret växer som ogräs!

Imorse inträffade någon form av olycka någonstans på pendeltågslinjen mellan västerhaninge och stockholm, flera tåg var inställda och jag hörde något rykte om att det var någon som medvetet hoppade. Oavsett vill jag veta vem som drabbats och vad som hände. Troligtvis var det här i haninge-trakten och tyvärr finns ju risken att man känner/vet vem det är.
Ska försöka leta reda på vad som hände, om du av någon anledning vet nåt så skriv gärna.


KRAM!

Drunken robot

Idag hade vi trafiksäkerhetsdag i plugget, ett gäng brandmän (pappa var dock inte med) visade hur det går till när de klipper upp en bil och plockar ut en skadad och så fick vi glida runt mellan olika stationer. Vi fick även lyssna på en föreläsning om rattfylleri. Det var bland annat en mamma som berättade om när hon förlorade sin dotter pga en man som körde på henne, rattfull. Föreläsningen var det som var bra, och cred till de personerna som berättade om sina tragiska erfarenheter.

Don't drink and drive!   Smoke pot and fly!

Skoja bara, haha. Tråkigt.

Jag gjorde psykologiprov och jag tror det gick bra, måste kirra MVG om jag ska ha det som betyg i den kursen vilket jag vill eftersom det är en av de kurser jag verkligen satsar på, t.o.m nu såhär in i det sista.


Jag har också pillat på en tune de senaste dagarna, blir något experimentellt åt Dubstep-hållet, vill försöka göra klart den så jag åtminstone har en hel fulltständig låt att visa upp. Är en bra merit att ha lite kompletta låtar om jag söker jobb till nån ljudbutik eller liknande framöver dessutom.

Sen detta spel som brukar funka som hjärndött tidsfördriv ibland under håltimmar i plugget.


Coffee

Egentligen skulle jag bara glida in på datorn för att kolla schemat för imorgon men det är ju lätt att fastna med annat, tex att skriva ett litet inlägg här när min söta flickvän tryckt in ett inlägg med massa länkar hit i sin blogg. Hon vill att jag ska skriva mer om henne här och därför ska jag nu göra det.
I obey her demand even though she didn't say goodnight. Det blir många borttappade godnatt, min flickvän går helt enkelt och lägger sig helt mystiskt utan vidare bara. Förr brukade hon skicka många långa godnatthälsningar men nu tycks hon ofta bara försvinna in i John Blunds värld helt utan vidare.
Jag hoppas verkligen att min Söt mår bra och inte lider utav sömnbrist eller liknande. Jag pratade hursomhelst med henne i telefon en stund tidigare idag och då verkade hon må bra.

Jag funderar lite över vad jag kan hitta på för att bättra på hennes hälsa och bekämpa John Blund för ett tag i alla fall.
Jag kom fram till några saker som kanske kan fungera:

- Ge henne massage
- Överösa henne med 3kg lysmelk-chokladgodisar
- Bjuda henne på varm choklad på något mysigt fik
- Attackera henne med pussar och kramar
- Skriva några ord i min hemliga blogg

Någon kanske har något annat förslag? Eller ska jag helt enkelt vara cool och strunta i det?


Sen ska jag också ägna några ord åt Albin, min Söts hund. För inte så länge sedan hade Albin en koloni av bakterier i sin mun som levde glada dagar och livnärde sig på matrester och gegg från stenar som Albin tycker om att tugga på. Albin hade också väldigt långt, lockigt och ovårdat hår som täckte hans tassar och ja.... hela honom.
Nu däremot så har albin varit hos en doktor som rensat upp i munnen på honom samt blivit friserad. Albin är nu alltså helt fresh i munnen (åtminstone så "fresh" en hund kan vara) och har skitsnygg frisyr. Det är alltså dags för honom att ta tag i saken och dejta Knyst, en vit lurvig hund som bor i grannskapet.
Hur ska han gå till väga?


The slip

Trent pumpar ut musik just nu.

Med orden "This one's on me" bjuder han sina fans på en ny skiva: "The slip". Han slänger ut rubbet att tanka helt gratis, till och med i high-definition WAVE-format som är bättre ljudkvalitét än på cd-skivor. Med i mappen ligger också en pdf-fil med alla omslags-bilder till skivan i original-storlek och kvalitét.
Han ger alltså i princip bort allt det material som hans skivbolag (om han nu skulle tillhöra något) använder för att massproducera ett album. Tänk om alla musiker var som honom.

The Slip

image58

Studentskiva

Igår var det studentskiva med alla naturvetenskapliga 3:orna och massa annat folk. Vi kom dit vid 19 och slog oss ner vid borden och väntade på mat, umgicks, väntade på mat, umgicks, fick lite mat, umgicks, väntade på varmrätt, umgicks, fick varmrätt osv osv ;)
Framåt 22 började själva festen och alla utomstående löst folk kom dit. Det var en skoj kväll och alla är trötta idag, jag med, det är därför jag skriver detta som om det vore en tågtidtabell.

Anyways, nu är det bara några prov kvar och sen studenten, det är inte långt kvar nu.

Work, remake

Helgen har gått åt till jobb och inte så värst mycket mer faktiskt, men vill man ha cash så får man stå i. Har inte så mycket mer att säga egentligen, imorgon ska jag till staden, och dessutom träffa söt. På tisdag är det studentskiva i Riddarkällaren.




Här sitter Trentan och signar en "bunt" konstverk till deluxe-versionen av albumet Ghosts


Work

Streetsmart suger och jag är trött som få, men time for work!

Hoppas det är lite skönt folk på jobbet idag.


hejhopp

RSS 2.0