Är vi robotar? Tankeställare

Hallojs, idag fullföljde vi då projektet som jag skrev om några inlägg längre ner. Vi kopierade ut en snygg "PLATS BOKAD"-skyltar med texten "Plats bokad mellan station: Haninge Centrum - Tuvvägen" undertill. Vi steg på bussen och placerade ut den lite diskret på en plats i främre delen av bussen och gick sedan och satte oss längre bak.

Våra förväntningar var inte högre än att vi trodde någon direkt skulle ta bort den och sätta sig där som ingenting, men vi blev positivt överraskade.

En första svärm av människor kliver på bussen och nästan alla platser utom de bokade blev fyllda. Bland klungan människor fanns ett par högstadie-elever. En av tjejerna sätter sig på platsen bredvid skylten då hennes vän frågar om hon kan sätta sig, då svarar hon "nej men kolla den är bokad" för att sedan låta tjejkompisen sätta sig i hennes knä istället. De sitter alltså och trängs i varandras knä bredvid den helt tomma fönsterplatsen. :)

En station efter kliver tjejerna av och ett gäng killar kliver på, en av dem sätter sig på platsen bredvid skylten (det är värt att notera att det är tämligen mycket folk på bussen, alla platser förutom den skyltbeklädda är upptagna nu plus att en hel del människor står upp)
Killarna har sett skylten och diskuterar irriterat huruvida det stod "SL" på skylten eller inte och om den verkade seriös, men de väljer ändå att stå upp.


Det nästan bästa av allt kommer när bussen passerat Tuvvägen. På skylten skrev vi ju "Plats bokad mellan station: Haninge Centrum - Tuvvägen"  och vad händer, jo en tjej går nu och sätter sig på platsen.


Är vi robotar eller vad? Jag tycker detta var skitkul, det visar verkligen hur blint vi bara följer rätt och slätt allt vi blir tillsagda utan att ens tänka efter om vad som verkligen är rimligt och försöka tolka situationen på egen hand.

Kommentera gärna! :)


KRAM!!

image16

Kommentarer
Postat av: Tessan

Asgarv!

2007-11-26 @ 21:14:53
URL: http://thottoresia.blogg.se
Postat av: Micken

Haha, intressant projekt. Varför sätter sig inte folk ändå, jag menar om nån nu hade bokat får dem väl säga till... alltså seriöst man blir ju irriterad.

2007-11-29 @ 20:17:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0