Matbutikernas IKEA

Idag har jag varit med Söt och haft det toppenbra. Blev överraskad av henne som åkte hit till VH och knackade på dörren, överraskad öppnade jag dörren i morgonrock. Gjorde mig iordning sen drog vi till stan där vi tex. besökte Jam där jag köpte en mikrofon och pre-amp och lite småstuff sen åt vi kebab vid hötorgshallen. Jag blev återigen lite besviken, kan nu konstatera att man bara ska äta där när det är rusning och de har massor med kunder, då får man helt nytt och fresh kött som är mört och fyllt av smak och mums!!!
Anyways, efter maten drog vi till HM och sen till Glitter för att Söt skulle inhandla lite hårspännen och ett diadem.
Vi besökte även Hemköp vid Mariatorget, jag trodde för en sekund att vi hamnat på IKEA.

Sen åkte vi hem till Söt, kollade på Underbara älskade och åt godis. Vi gick ut med Albin en stund för att sen gå in igen och bara ligga och mysa och prata om allt möjligt.

Massor av pussar till min Söt, och möjligtvis några kramar till er andra!

Hejhopp!

Bly över en

Denna dagen suger... den suger för att jag känner att jag vaknat på fel sida... för att jag haft en hel del saker emot mig under hela dagen... för att jag betett mig på ett sätt som jag absolut inte vill bete mig, allra minst mot Söt.

Detta gör mig frustrerad och ledsen.


Någon, spöa sönder mig... annars får jag lov att göra det själv.


Söt

Igår kom Söt hit efter en hel del födelsedagsfirande hon tog tag i eftersom hennes brolla fyllde år. Lyckliga jag fick ett påskägg av Söt med candy så jag kunde fylla på min redan överfulla godisskål med ännu mer, tack! Jag hoppas Söt kommer hit mer och hjälper mig äta lite av det.
Under kvällen chillade vi till en film (Dubbel 8) och idag har vi tagit en tur till stan och glidit runt litegrann samt ätit kebab och glass.

Jag har haft det tokbra med min Söt, precis som alltid och ikväll är planen att besöka Bobban och hans familj, de har typ fest där och Åsa, Bobbans moster, är där och hon tjatar alltid på Bobban att han ska ringa och dra dit mig. Åsa är rolig så jag bangar inte på att glida över haha.

Förövrigt är min familj dessutom hundvakter åt min brorsas rottweiler/bullmastiff och jag har lovat att hon ska få sova på mina fötter inatt. Jag hoppas hon lämnar kvar åtminstone några tår tills jag vaknar imorgon.

image50 image51

Kram!


Ljussättare

Efter en otroligt lång dag i plugget och en helt oförberedd och panikartad inkallning till jobbet direkt efter plugget kl 16 i torsdags har jag nu jobbat två dagar. Trodde att jag skulle jobba i helgen men chefen hade tydligen flyttat tillbaka mina två tider till torsdag och fredag istället. Jag jobbade då i tosdag och så 10 timmar igår men nu har mitt lov då äntligen börjat.
Men det är någonting med mina lov nuförtiden, de är inte som de brukade vara. De fylls hela tiden av vetskapen om hur mycket fortare de tar slut än man förväntar sig och därmed den panikartade känslan av att behöva ta vara på varje dag av lovet ännu mer, och när jag inte gör det känns det som slöseri, även om det är riktigt bra att bara ta det lugn och inte göra någonting speciellt alls.
Anyhow, det är hursomhelst otroligt skönt med lov nu!

Sen ska jag skriva en ganska kul nyhet för min del.
Det är så att mina föräldrar känner ett par varav mannen jobbar som ljussättare på operan i stockholm. När jag fick reda på det av mamma slängde jag ur mig att jag tyckte att han skulle fixa nåt jobb åt mig där. Nu några månader efteråt har mamma tydligen faktiskt pratat med honom lite om detta och han har sagt att det förmodligen är möjligt för mig att gå som lärling hos honom senare om jag skulle vilja det och ha tillräcklig ambition för att klara av det.

image49

Om detta går att genomföra känns det som en otrolig möjlighet i mitt liv då jag alltid har varit intresserad av konst, musik, showbusiness, konsertutformningar, filmkonst you name it. Det känns som att detta skulle kunna vara ett stort steg i rätt riktning. Men man får kyla ner sig lite, det är inte säkert att detta blir av eller att det ens är värt att satsa på, men kul att jag verkar ha möjligheten i alla fall, speciellt just nu när jag är som tröttast av allt plugg som natur-linjens 3 år har inneburit. Skönt att kanske få göra något som handlar mer om praktiskt lärande och byggande av erfarenhet istället för läsande av böcker som man inte riktigt vet än vad man har för nytta av.

Enligt ljussättaren själv är jobbet han har nu en fröjd och det roligaste han någonsin jobbat med, vilket jag inte har svårt att tänka mig.

Yrkesbeskrivning:
Ljussättaren arbetar med de konstnärliga aspekterna kring ljuset på en teater. En ljussättare kan även kallas ljusdesigner.
Ljussättaren har ett nära samarbete med regissör och scenograf. Efter att ha följt repetitionsarbetet beslutar ljussättaren var alla strålkastare ska vara placerade för att bäst fungera i pjäsen. Vid själva ljussättningarbetet bestäms slutgiltigt vilka lampor som ska lysa, i vilken riktning, med vilken styrka och med vilka färger. Detta för att väcka rätt känslor hos publiken.
Ljussättaren är ofta frilansarbetande och arbetar med förberedande uppgifter. Det är ljussättaren som är huvudansvarig för ljuset och ger instruktioner till belysningsmästaren. Under föreställningarna är det normalt belysningsmästaren som "kör" den inprogrammerade ljussättningen och ser till att ljuset sköts efter ljussättarens intentioner.

Fett nice jobb säger jag ^.^




The Knife - Silent Shout

Från kryssen

Vids från kryssen jag såg att någon lagt upp på dutuben.




G I-IV

 

image46

image47

image48 

Monday bar spring break cruise

image45

Japp nu är jag hemma igen efter 23-timmarskryssningen till Åbo och tillbaka. Värt att poängtera är att det inte var en sån legendarisk pensionerskryss med karaoketävling och schlagerhits ekandes i högtalarna utan en renodlad festkryssning för ynglingar med kärlek till elektronisk musik.
Jag själv är ingen direkt vardagsbeundrare av just den musiken som spelades där men när man väl står i dans-yran spelar det inte så stor roll vad det är för musik.
De som anordnade alltihopa var Monday Bar vilka min bror brukar ha DJ-spelningar för och därför drar han och flickvän och hela festgänget ofta på deras fester och kryssningar osv.

Vi festade och dansade som galningar hela gårdagen och natten. Jag och brorsan röjde längst och kom inte i säng förrän vid 7. Vi sov 2-3 timmar och sen drog alla upp igen för att äta feta hamburgertallrikar och sen fortsätta festandet. Jag, brorsan och Kjelle tog det dock rätt lugnt idag eftersom vi röjde rätt hårt igår och så tyckte vi inte att musiken som spelades idag var tillräckligt bra och lockande för att vi skulle pumpa på fullt ös idag igen. Jag är glad över att vi tog det lugnt idag, det resulterade i att jag nu sitter här och känner mig nästan fullt återställd istället för att ligga avdomnad i sängen.

Det finns en hel del roliga småsakersom hände som jag skulle kunna skriva om men jag orkar inte just nu, vilket jag själv tycker är ganska försvarbart.
Jag kanske skriver lite mer sen dock.


KRAM!


Ghosts @ ebay

"This is an e-bay auction for the already SOLD OUT Ultra Deluxe Limited Edition copy of Nine Inch Nails' incredible new release Ghosts I-IV.
There are only 2500 individually numbered and Trent Reznor-signed copies of this piece.

- Comes with CDs, Limited Edition 180gram LPs, the print book, and the 2 Giclee prints available nowhere else."



Skivan släpps i Maj men Ultra Deluxe Limited Edition (300$) som bara finns i 2500 ex såldes slut samma dag som det gick att börja förbeställa.

Exemplar av den ännu inte ens släppta limited edition-skivan ligger nu ute på e-bay för runt 2000$ ~ 12 000kr.

Ghosts



Instrumental-album indelat i 4 kapitel, 9 låtar vardera (36 låtar totalt) ute nu.

http://ghosts.nin.com/


Irish kaffe latte med Kaffe-Jimmy och mordförsök

Första skoldagen efter lovet, bada-boom rakt i nyllet på en kommer alla uppgifter, projektarbeten, prov, redovisningar osv man har att göra denna vecka. Det positiva var att jag nog var piggast och gladast i klassen idag i alla fall, även fast jag är en aning sjuk, men jag tror det börjar försvinna igen. Det är en snäll förkylning, eller så är mitt immunförsvar på högsta beredskap igen som det brukar, det måste vara alla subway-mackor jag trycker i mig som fixar biffen, mycket sallad och oliver och grejer.
Efter plugget mötte jag upp med Kaffe-Jimmy som var så snäll och åkte hela vägen hit från stan för att hänga med mig i några timmar och bli bjuden på kaffe latten jag utlovat.

Sen drog jag hemåt och nu sitter jag här väntandes på middag.

Värt att nämnas är en liten varning för en viss skäggig permobil-farbror som kör rally på gatorna här i Västerhaninge. För några dagar sen var jag några centimeter ifrån att bli påkörd av honom och då kom han ändå långt bakifrån på en helt rak och tämligen bred gångväg så han hade all tid och möjlighet i världen att ta ut avståndet från mig med minst en meter. Jag är säker på att han måste ha siktat in sig på mig men tagit sitt förnuft till fånga i sista sekund och kört runt mig istället.

Chill out, kram!

image41


Handgjort

Igår kväll var jag hos Söt på middag eftersom hon fyllde år för en vecka sen och firar det lite extra såhär på efterhand. Jag åkte dit på dagen och hjälpte henne att fixa mat och efterrätt. Gästerna var, förutom mig, tre av hennes tjejkompisar, så man kan väl mer beskriva det som att jag hamnade i en tjejkväll. Anyways så försökte jag själv ligga lågt under kvällen och inte ta så mycket plats för att låta dem ha sin middag och prata om vad de nu ville prata med varandra om och jag tror alla hade trevligt. :)

Jag sov över hos söt och har varit kvar där hela dagen idag med och kom hem för bara någon timma sen. Jag hade det bäst hela tiden och min Söt är bäst. Pussar till dig!

Ikväll ska jag som det ser ut nu bara ta det lugnt, trycka i mig godis och te (eftersom jag håller på att bli sjuk) och kanske se någon film.

Och juste, Tessan om du mot all förmodan råkar läsa detta så måste jag poängtera att även min blogg faktiskt är handgjord!

Här är jag när jag bygger Internet, 1990

image40


kram!

RSS 2.0