Strindberg var drygare än yes

Ja idag har det spenderats tid i skolan. Det lyssnades på lite information om högskola/universitet, avklarades ett föredrag om Strindberg och framkallades foton. Till slut blev det time to go och då hade jag turen att få skjuts hem.

Vi hade som sagt föredrag om August Strindberg. De flesta känner nog bara till Strindberg som en författare, men jag kan meddela att han gjorde miljoner andra saker också, måleri, fotografering, forskning i biologi och astronomi och yadi yadi yadi, massa fler saker som typ att han var expert på japanska kartor och snackade massa olika språk flytande.
Det folk dock borde veta om honom är att han var en sjukt självgod och egoistisk snubbe, han ansåg sig alltid själv ha rätt och erkände inte sina misstag. Här lyder några exempel på citat man kan hitta ifrån honom:

Han försökte exempelvis skapa guld, men fick bara fram kattguld, vilket är något helt annat. Han avfärdade det med "Jo visst är det guld, men olyckan är den att mitt guld är för dyrt i tillverkning, vanligt guld är billigare".

En god vän till honom sa en gång att Strindberg förtjänade nobelpris inom alla områden.
Strindberg höll med.


De flesta foton han tog var antingen naturbilder eller självporträtt. Han tog bilder på sig själv eftersom han ansåg att andra fotografer var för dåliga på att fota honom.

Han tillförde mycket bra saker, främst hans litterära verk såklart, men nog var han ett riktigt ego. Det kan ni tänka på när ni går förbi målningen av honom på T-banestationen "Rådmansgatan"  eller statyn av honom i tegnérlunden i Stockholm.  Skratta lite åt honom eller nåt när ni går förbi.

image17 image18



KRAM!


Kommentarer
Postat av: Micken

Fuck you!
Jag älskar honom

2007-12-07 @ 18:41:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0